Vi två

Släpp inte lös Miilo och Sandra ensamma i Tyskland. Anything can happen, här är ett exempel. Igår gick vi på jazzklubb och ikväll gör vi Centro osäkert ! Hoppas vi överlever, hittills har vi ju alltid kommit undan med livet i behåll..

Alla goda ting är tre

1. Idag räddade jag ett liv. Ett litet liv, men trots det ett liv. Numera hatar katten mig för att jag tog ifrån den sin leksak. För den som inte räknade ut det tillhörde livet jag räddade en mus.

2. I just cried my eyes out, hittade inget bra motsvarande talesätt på svenska, när jag tittade på Titanic, på tyska. I'm so lame.

3. Om 5 och en halv timme ska jag stiga upp för att möta en trött Miilo på flygfältet. För kvinnan hade minsann bestämt sig för att ta det tidigaste flyget hon kunde hitta.. suck, morr, gäsp.

GOD NATT


Just for ju Sokerungi

Så jag är lat och vädret är fint. Därför är bloggen död. Men jag ska försöka med lite första hjälp, för klockan är mycket och jag kan inte sova eller komma in på facebook. Så jag har inget bättre för mig.Sista tiden har jag inte gjort så mycket egentligen. Och en del av det jag gjort har jag glömt bort igen. Dock ver jag att jag tittade på finfina fyrverkerier i Düsseldorf en kväll. Men jag har dock ett råd till er alla, åk inte tåg när du är full. Du kan bli riktigt förvånad när du vaknar upp i fel stad och för att du endra somnat på tåget och åkt förbi din station eller för att du helt enkelt steg på fel tåg och sedan somnade. Du kommer aldrig att få veta vad som egentligen hände.Jag har träffat ännu mera trevliga människor här och nu börjar jag verkligen bli lite ledsen över att jag ska åka hem om mindre än två veckor och inte kan packa ner dem alla i min väska och ta med dem hem.Jo, jag hade visst en spännande dag här för ett tag sedan. Det hände tre saker. Städerskan frågade när jag ska åka tillbaka till Ryssland (hur kunde hon tro att jag bodde där?), en fågel sket på barnvagnen när jag gick till dagis och jag förstörde mina bästa byxor och köpte som kompensation nya vita. varför vita? Det är typ det dummaste jag köpt hittils. Efter trätulpanerna jag köpte i Amsterdam..För tillfället har jag pappa på besök. Han valde verkligen en bra helg att besöka Tyskland på. Det var nästan 30 grader varmt och svinhett idag. Vi gick i Düsseldorf, åt en massa och åkte en kort (lite väl kort) tur på Rhen.Snart kommer Miilo och vi ska hitta på en massa skojjiga saker, jag har redan en del planerade, bara så du vet det Miilo !
That's it for today!

Tillfällig störning

Bloggen är stängd på obestämd tid på grund av askmolnet från den isländska vulkanen..


Slow

När vi går hem från dagis går vi i en sådan hastighet att mommon med rullatorer rör sig snabbare än oss. Detta bevittnade jag idag, och är inget jag är stolt över och heller inget jag kan påverka, även om jag verkligen försöker..

Just nu

Jag vaktar barn. Lagar mat. Träffar nya, härliga människor. Träffar fina människor över en kaffe nu som då. Solen skiner. Är trött. Är rastlös . Funderar på hösten. På sommaren. Vad ska det bli av mig? Väntar på besök. Är frustrerad. Vill göra något vettigt av mina sista veckor i Tyskland. Sover. Uppskattar McDonalnds wraps. Har inget sommarjobb. Läser en bok. Uppskattar våren, värmen. Uppskattar inte allergin som smyger sig på mig. Vill stanna kvar här. Längtar hem.

Det blir liksom ingenting av någonting just nu.Fick en lyckokaka för ett tag sedan. I den stod det : Ditt tålamod kommer att löna sig förr eller senare. Men just nu har jag inget tålamod överhuvudtaget känns det som.Annars är allt bra med mig ! God natt.

Bra jobbat Sandra !

Jag har ingen aning hur det egentligen gick till men om jag ska våga mig på en gissning så var det ungefär såhär; jag hade redan lagt upp spaghetti och sås på mitt fat och såg fram emot att avnjuta det ute på balkongen. Men på något skickligt sätt lyckades jag snurra runt med sådan fart att 2/3 av maten gled av tallriken och landade på golvet (och skåpdörrar och annat närheten) den resteraden delen av portionen hade jag tack vare min fantastiska reaktionhastighet lyckats fånga med handen..

Så nu sitter jag här,efter att jag rett upp det nerkladdade köket , hungrig, eftersom det som återstod inte gjorde mig mätt, och äter smaklös kaka från gårdagen och funderar över hur klumpig man kan bli?

Tillbaka

Nu är jag tillbaka i Tyskland efter en påsk hemma i Finland som gick lite för snabbt. Spysjuka gör att tiden bara flyger iväg förstår ni..

Det känns nästan som sommar här och jag grämer mig liter över det faktum att när jag åker hem (på riktigt) om 31 dagar så kommer det förmodligen att vara nästan full sommar här, medan snö och is just och just, med mycket tur, kanske lämnat marken någon dag innan hemma i Finland. Känns inte så lockande.

Idag jag inhandlat fördelsedagspresent åt barn nummer 1 som fyller 6 år i morgon. Det betyder också barnkalas. Vilket i sin tur betyder måånga barn. Kul..

RSS 2.0