Köln tur och retur

Så egentligen hade jag planer på att spendera hela helgen i sängen för att få så mycket tid att tycka synd om mig själv som möjligt efter att jag fick veta att ingen kommer för att hälsa på mig den här helgen. Men jag motstod impulsen och bestämde istället att träffa Marie i Düsseldorf Altstadt på lördag förmiddag.
Då jag kom fram till Düsseldorf satt Marie på ett café med en ,Amy, annan au pair och två killar som Amy träffat på ett tåg eller något liknande. Hur som helt så var de hur trevliga som helst även om det inte var det lättaste att försöka kommunicera på tyska och engelska på samma gång.
Efter ett tag var Amy tvungen att gå för hon skulle jobba senare på eftermiddagen, så där stod jag och Marie med två typer som vi just lärt känna och funderade på hur vi skulle spendera dagen. De föreslog att vi skulle åka till Köln bara för att liksom. Sagt och gjort. Vi åkte till Köln och det var helt underbart. Delvis för att Köln är en härlig stad, så fin och mysig, delvis för att det var nästan 20 grader varmt och delvis för att sällskapet var sjukt roligt.
Så vi spenderade några timmar i Köln, åt glass och gick längs Rehn och satt på en bänk och bara njöt av tillvaron.
Då vi kom tillbaka till Düsseldorf var Marie och jag utsvultna och gick för att äta Altstads godaste franskisar. Portionerna där är enorma, jag äter den minsta och blir mätt, det säger redan något om storleken. Eftersom det var svårt att försöka äta och dricka och gå tillika bestämde vi oss för att slå oss ned vi trapporna vid Rehn och där satt vi sen restan av kvällen och fundade om vi skulle åka hem och sova eller gå tillbaka till Red Lonuge för att träffa vårt sällskap från tidigare på dagen. Vi bestmämde oss dock för att det var ett bättre alternativ att åka hem då ingen av oss var speciellt pigga mera efter en hel dag på vift.
Men härlig dag var det och jag är verkligen glad att jag inte stannade hemma och tyckte synd om mig själv!








Kölner Dom, den byggnaden är enorm, jag visste att den skulle vara stor men inte så stor. På första bara en den av Domen, för jag orkade inte gå tillräckligt långt bak för att få med hela. Skulle ha varit tvungen att gå säkert en halv kilometer för att få med den på en och samma bild.



Düsseldorf by night. Medan vi satt på trappan kom vi fram till att det finns en klocka på utsidan av Rheinturm, det blå tornet som syns på bilden. Vi var båda lika faschinerade av hur den funderade sen när vi kom på det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0