Update 3

Först och främst tycker jag det är rena rama rånet att jag ska vara tvungen att betala mera för en enkel biljett än vad jag betalat för en tur-och-retur biljett till samma plats.

Igår var vi på bio. Först missade vi bussen, sen sprang vi genom en fullproppad julmarknad. Filmen började 20.00. 19.57 var vi på bion, 20.01 hade vi köpt biljetterna, 20.02 märker vi att vi fått biljetter till fel film.
Så det blev inte New Moon som tänkt, utan istället en romantisk komedi från Tyskland. Helt okej den med, men jag hade tänkt spana in halvnakna varulvar. En annan gång!

Annars har jag vaktat barn lite sporadiskt, hällt ut lite saft, tappat bort mig i en skog i ösregn, gått några promenader, haft lite hemlängtan, kokat en kastrull soppa, ätit lite currywurst (en tysk "delikatess"), konstaterat att det regnar här hela tiden, läst 2 Harry Potter böcker, ignorerat Finlands självständighetsdag, firat Nicolaus, klämt i mig kopiösa mängder choklad, lärt mig några ord på tyska, konstaterat att gasspisar är konstiga och drömt om glögg och pepparkakor.

På lördag ska jag besöka Düssseldorf och eventuellt bege mig ut i det tyska nattlivet på Ladies Night.


Förklaring

Jag är inte den som gör klumpiga saker, det är jag verligen inte. Så att tro att jag hade något att göra med att mitt badrumsskåp inte längre hänger på väggen kan ju ingen tro.

Men precis så här gick det till : jag in i badrummet för att borsta mina tänder och mitt i allt hoppar badrumskåpet helt oprovocerat ner från väggen och anfaller mig. I förbifarten lyckas skåpet också i sin ilska slå sönder glashyllan under skåpet. Det blev ett jäkla liv då alla mina burkar och saker som tidigare stått tyst och snällt i på hyllorna nu bestämde sig för att, nu jävlar hoppar vi också ut. Så där stod jag band glas skärvor och sprayburkar med ett 10 kg, om inte ännu tyngre, skåp i famnen, som förövrig fortfarande satt fast i väggen genom några elsaladdar så att man inte kunda ställa ner det på golvet, och funderar att "jaha, vad gör jag nu då".  Som tur var hade föräldrarna hört att något hänt och kom och frågade mig om allt var okej, min första tanke var att svara, "visst allt är bra, jag bara tappade bara en burk.." men sedan kom jag på andra tankar och sade att jag kanske var i behov av lite hjälp. Skåpet gick inte att hänga tillbaka på väggen och glashyllan hade som sagt gjort sitt. Så nu står skåpet på golvet och skäms och allt som fanns i skåpet står för tillfället på mitt skirvbord.Okej då, jag kanske var en aning inblandad i att skåpet ramlade ner. Jag råkade slå till det så att det hoppade ur läge och allt var egentligen mitt fel. Men familjen bestämde, efter långt övervägande, att jag får bo kvar i allafall. Det var snällt tyckte jag.


Finn ett fel


 Före                                            EfterKan någon se vad som hänt?


Rätt svar belönas med en förklaring till varför det ser ut som det gör på efter bilden.


RSS 2.0