Just nu

Just nu vill jag ha sommar och sol. Just nu väntar jag på besöket av mamma och systrar, och förmodligen också av Miilo. Just nu vill jag besöka en massa städer som Berlin, Barcelona, Rom, Paris listan kan göras lång. Just nu vill jag ha en egen lägenhet. Just nu vill jag veta vart min 5 euro tog vägen igår. Just nu önskar jag att jag inte klämt i mig den där sista chokoplattan. Just nu vill jag ha någon som tycker lite extra mycket om just mig. Just nu vill jag veta om någon vill ge mig ett sommarjobb i sommar. Just nu vill jag krypa ihop med en stor tekopp och se någon dålig film. Just nu sitter jag och funderar om jag vill studera historia i Åbo i höst. Just nu borde jag tvätta. Just nu suktar jag efter en pizza. Just nu upptäckte jag hur fruktansvärt smutsig min datorskärm är. Just nu har jag det egentligen ganska bra och endå är jag inte nöjd..
Bara för att klargöra saken

Jag lever ännu, lade mig aldrig under en gran och dog sen heller. Det finns så dåligt med granar här i Tyskland. Men nu känns livet lite bättre och imorgon får jag besök av moster och kusiner. Känner inget behov av att blogga för tillfället!

Återkommer kanske efter helgen.
Eller kanske inte, det är svårt att säga just nu.


Glad vändag

Idag vill jag lägga mig under en gran och dö. Eventuellt sätta mig på ett flyg hem. Inget av detta kommer dock att ske. Jag är sur och irriterad och hatar snön som i denna stund faller utan för mitt fönster i fina, vital, lätta flingor, bara för att irritera mig ennu mera liksom. Jag sov halva dagen och nu irriterar detta faktum mig. Jag längtar efter sommar. Jag ha rbara irriterande musik på min dator. Ingenting känns bra och jag saknar precis allt där hemma.
Mina vänner firar vändagen med att åka pulkka hos Miilo och dricka varm kako. Just nu finns det inget jag skulle vilja göra mer än detta. Men istället sitter här och surar och funderar om jag ska ge vika för min inre röst och äta upp allt godis jag kan hitta.Liten men ack så viktig

Om man lämnar bort r:et i Raseborg så blir det Aseborg. Haha. Jag skratta en god stund åt det för mig själv då jag upptäckte min lilla felskrivning.


24 timmar

De senaste 24 timmarna har jag

- Varit alien
- Varit geting
- Varit barnvakt
- Sovit för lite
- Gått karnevaltåg i 3 timmar med våta skor
- Träffa nya människor som jag glömt namnen på
- Umgåtts med en ketschpflaska och andra lustiga figurer
- Upptäckt att aluminiumfolie inte är ett bra material att tillverka kläder av 
- Försökt prata fyra olika språk på samma gång (resulterade i förvirrning)
- Ätit så mycket godis att jag nästan mår dåligt (det brukar inte hända)
- Och konstaterat att Karneval inte helt utan orsak kallas den femte årstiden här i Tysklandet.

Nu ska jag äta lite godis till så att jag helt säkert mår illa och se på tyska Idols..Alla mina tyska getingkompisarI'm alienNu ska jag på karneva !

Trevlig överraskning

"Vi har just upptäckt att ni betalat 50€ för mycket åt oss. Vänligen skicka ert kontonummer så återbetalar vi summa."

Oho, jag trodde sånt inte hände påriktigt. Mn vem är jag att säga de har fel?


Pyssel

Nu ska jag fixa Karnevaloutfit av 20 m aluminiumfolie, grönt nagellack, grön ögonskugga, grönt glittergél och hårdnoddar!


Första gången

Nu har jag gjort något jag aldrig gjort förut. Det har altid funnits någon i min närhet som mer eller mindre frivilligt ställt upp och hjälpt mig. Själv har jag aldrig förstått hur kvinnor klarar det själva, helt utan hjälp. Det blir ju inte samma sak har jag tänkt. Men sist och slutligen är det ju inte så svårt, krävs bara lite mera koncentration och är lite mera kladd när man själv gör det än när någon annan gör det åt en. Jag kände att det inte kunde vänta längre, det var för länge sedan sist. Så jag tog saken i egna händer och färgade håret själv idag.

Jag vill ha en egen måne

Tanken på en egen lägenhet växer sig hela tiden starkare inom mig. Jag nästan längtar efter att få inreda precis som jag vill (med pengar som jag inte har), att få köpa precis sådan mat som jag vill ha(för då skulle jag självklart vara jätte hälsosam..), att dricka te ut mina omaka muggar som jag fick till studenten, att göra vad jag vill utan att behöva fråga om det är okej, att få ha det precis så städat/ostädat som jag känner att passar, att få sura utan att någon bryr sig. Att ha något eget.

Jag har också en teori när det gäller att flytta till sin första egna lägenhet. Denna teori är aldrig testad i verkligheten eller har andra vetenskapliga grunder, det är bara en känsla jag har. Min teori är att om den första egna lägenhet man flyttar till ligger i samma stad som man växt upp i kommer man aldrig mer därifårn. Altså för att nu undvika att fastna i Karis för resten av mitt liv måste jag flytta någon annan stans. Missförstå mig rätt, jag har verkligen inget emot Karis men vill gärna bo någon annanstans också.


I Tyskland

..använder låter man inte lövbåsaren (sån där onödig grej som lata människor blåser ihop löv med på hösten) stå oanvänd hela vintern. Man använder den istället till att blåsa bort  det 0,001 cm tjocka snötäcket som ligger och skräpar på den annars så perfekta gårdsplanen.

Om man nu inte har något bättre att göra så visst. Lite onödigt anser jag ju stt de tär att göra det medan det ännu snöar dock..

Kaos

Jag är verkligen glad att jag för det mesta är ensam hemma då jag lagar mat. För då råder det av någon outgrundlig anledning totalt kaos i köket. Det faller en massa saker på golver, jag spiller för det mesta lite av allting hela tiden, skålar och bestick i en enda röra, spisen ska vi inte ens nämna hur den ser ut och alla produkter jag tänkt mig använda ligger framme. Det är ingen ordning på allting, och då har jag inte ens börjat laga maten ennu..

Så här såg det ut en gång när jag lagade lasange hemma, då hade jag bra ordning på allting, nu är det annat..


Känner någon Någon?

Någon borde fundera på sommarjobb åt mig. Någon borde fundera på om jag ska studera i höst. Någon borde fundera vad i så fall. Någon borde fundera på vad jag ska göra ifall jag inte studerar. Någon borde försöka tänka lite länge än vad näsan är lång. Om det finns personer där ute som känner denna Någon kan ni ju höra av er, för just nu gör Någon ingen nytta..Någon var en gång lite trött och sliten efter en sömnlös natt med nattåg och kände för att föreviga denna känsla av trötthet och fundersamhet.
Kära dagbok

Jag har börjat skriva dagbok. Jag har börjat skriva dagbok många gånger förut men alltid slutat på grund av endara nyfikna systrar, lathet eller på grund av att jag läst det jag skrivit och blivit deprimerad av min egen patetiskhet (helt klart ett riktigt ord!). Men den här gången ska jag skriva bara för mig själv för att reda ut tankar och funderingar. För att senare kunna veta vad jag tänkt, eller varför. För även om bilder säger mer än tusen ord, finns det inga bilder som kan beskriva vad som rör sig i mitt huvud.


I Amsterdam kunde man köpa trätulpaner eftersom det var lite fel tid för riktiga.
Två frågor bara:

1) Vad tusan behöver man ha trätulpaner till?

2) Varför i hela världen har jag köpt 4 stycken?
Jag blir så trött på mig själv ibland..


I've got mail

Oj vad glad jag belv när jag kom hem trött och irriterad och fann ett paket med ett handskrivet brev samt annat trevligt innehåll från en vänlig, omtänksam själ där hemma i snölandet. Det gjorde verkligen min dag. Tack ska du ha !


I amsterdam

Amsterdam var dimmigt och grått, men trots det en super mysig och fin stad. Jag ska definitivt tillbaka dit när tulpanerna blommar och träden är gröna!
Var lämnade jag cykeln?


En bedrift

Nu har jag fått något gjort som tagit  mig snart 1 1/2 år. Jag har beställt tid för mitt andra skede i bilskolan. Varför göra det tidigare än man måste liksom? Mitt körkort går ut 4.6 och mitt andra skede är 28.5. En heel vecka till godo !
Vilken flashback jag fick av att prata med bilskolläraren och höra när hon skällde på någon stackare som inte klarade av att uppfylla alla trafikregler till punkt och pricka. "Kör mot Karis du ser väl skyltarna där framme.Vilken hastighet är det här? Inte 85 km/h väl.. Du ska vara i rätt körfält,tycker du att det här är rätt körfält? Annars kan det gå illa. Då krockar vi som vi höll på att göra där just.."
Ojj vad jag är glad över att jag har det mesta av min bilskola över och färdig.

För litet helt enkelt

Mitt huvud är helt klart för litet för att rymma flera främmande språk än ett.(Om man inte räknar med finskan, för det språkert kommer mitt huvud alltid att vara för litet.) Medan tyskan sakta flyger in genom det ena örat rinner samtidigt engelskan ut genom det andra. Att skriva mejl på engelska är verkligen ingen lätt gerjj längre, det poppar bara upp tyska ord hela tiden. Ibland har jag också svårt för att bestämma mig för om ett ord verkligen är engelska eller om jag bara förengeskat ett tyskt ord.
Och jag har bara varit här några månader, med den här takten hinner jag glömma svenskan innan jag kommer hem..


Sandra

A strong name for a strong woman
A Sandra, especially one born under the star (sun) sign of Aries tends to be intelligent, witty, extremely open, honest & passionate and will do whatever it takes to uphold her morals. While these are extremely admirable traits, they also mean that they should never be crossed. Hope you are paying attention, you have been warned!!
On the flipside, if you do the right thing (and why wouldn’t you?) a Sandra will go out of her way to make your life beautiful.
While fiercely independent, a Sandra has both a strong sense of community and family and will do whatever it takes (regardless of personal cost) to defend and protect those that she cares about.
Do yourself a favour – find a Sandra; stocks are limited and they are (rightly so) in high demand.
Need a friend?
Look no further than Sandra
A Sandra is known to have striking intelligent features. Tends to be the bravest In a group of people. Although clumsy at times, always recovers from a stumble. Like a ballerina in flip flops.


Så nu vet ni vem jag är. Enligt http://www.urbandictionary.com/ i allafall.

Extremt interlligent, eller hur var det?

Zumba jå eller Zumba nä

Jag har blivit hjärntvättad av alla tv-shop reklamer. Är lite sjuk på att börjar dansa/träna Zumba. Ser ju roligt ut men är endå lite skeptisk. Och eftersom det inte verkar finnas något gym här som har zumba på sitt program så verkar det som om jag vore tvungen att köpa det själv. Men just nu är jag lite snål i alla fall. Känns inte så där jätte lockande att stå ensam i vardagsrummet och vicka på höfterna (speciellt inte när våra vardagsrumväggar består av endast fönster..). Skulle snarare kännas dumt tror jag. Men det ser ju roligt..

Säng som sängDet finns onekligen en liten likhet mellan min säng där hemma och min säng här..
Jag börjar nu (efter snart 3 månader) vänja mig vid sängen här och kan konstaterat
att den är riktigt bekväm, även vi i början inte alls kom överens. Men inget slår min säng
där hemma!

Storasyster vet bäst

"Lek med den här gummisnodden, den är mycket roligare än den där racerbilen.."

Så säger man åt en intet ont anande lillasyster om man själv vill ha bilen.. Det västa var att det fungerade, lillasyster lekte snällt (en stund) med gummisnodden och stora syster med bilen. Var jag lika elak med mina småsystrar när vi var små?

Bambi på hal is

Igår måste jag prova mina nya absolut-inte-för-vinter-avsedda-men-ack-så-billiga-(samt-fruktansvärt-obekväma-)stövlar. Det var det nästan som ett självmordsuppdrag att försöka ta sig fram på glashala gator med dem. Jag kände mig ungefär lika stadig på benen som ett fyllo på rullskridskor.

Talang

Jag har målat.....helt själv, fast man inte skulle tro det. 
Och nu är den förevigad i smält plast och kan användas som bordstablett.

RSS 2.0